5 идеи за подаръци, които можете да създадете с 3D принтер

Хо-хо-хо! Коледа наближава и идеите за интересни подаръци са добре дошли. Знаете ли, че нашият 3D принтер FiBot може да ви съдейства и за тях? Той умее с лекота да създава много интересни творения – и това включва оригинални подаръци за малки и големи, забавни, полезни, каквито поискате! В следващите редове ви даваме няколко идеи как да превърнете FiBot в джудже на Дядо Коледа и да впечатлите семейството и приятелите. 

1. Коледни играчки и други украшения

Както традицията повелява, всяка година е хубаво да се сдобием с нова играчка за Коледа. А защо не и с повече! Освежете елхата и дома си с фигурки, излезли от вашето въображение, каквито няма никъде другаде. От стандартни снежинки, елхички, звезди и снежни човеци, изпълнени по нестандартен начин, до… приказни герои или нещо още по-неочаквано.  

Можете да сътворите декорация за всяка стая, а също и красиви празнични аксесоари – като коледен калъф за телефон например.

2. Фен фигурки

Героите от любими филми, книги, комикси и игри винаги са чудесна идея за подарък за феновете. Има ли около вас колекционери на същества от приказни вселени? Проучете по какво са запалени вашите приятели и развихрете дизайнерските си способности. Можете да им направите украшение за бюрото, ключодържател, части за настолни игри. Бъдете сигурни, че подобен персонализиран подарък лесно ще се отличи и ще зарадва всеки.

3. Детски играчки

Може би децата ще са най-щастливите, ако FiBot ви помогне да им направите подаръците. Защото ще получат точно каквото обичат! Или пък – нещо, което никъде не са виждали и никой друг няма! Робот, динозавър, любим герой, трансформър, спинър, яйце с изненада, уникални лего части и пъзели. Можете да 3D принтирате дори мини боулинг или голф сет. Изберете дали да наблегнете на външния вид, или на полезните функции на играчките и доставете радост на малчуганите.

4. Полезни джаджи и аксесоари

FiBot е виртуоз и в създаването на най-разнообразни джаджи и аксесоари. Неслучайно той често се използва точно за такъв тип крафтърство. Тук възможностите са наистина много: от моделирането на резервни части до създаването на аксесоари с интересна форма като поставка за четка за зъби или за телефон, разделител за книга, кутия за… каквото се сетите. Лесно можете да създадете и уникални предмети за дома като саксии, вази, персонализирани купички и чаши, формички за печене или за лед. И табелки с имена. И музикални инструменти. Оставяме на вас да продължите списъка. 

5. Дори и бижута!

Да, с FiBot можете да създадете и бижута. Това отново е чудесна идея за развитието на малък бизнес, ако сте добри в тази сфера. Или в случая – за подарък, който ще направи впечатление веднага. Дори и никога досега да не сте правили бижу, в интернет ще откриете най-разнообразни дизайни, които лесно можете да възпроизведете с помощта на 3D принтер. Съчетайте ги с предпочитанията на човека, за когото ще бъде бижуто, и така ще подготвите ефектен и много личен подарък.

FiBot първият 3D принтер, създаден в България е компактен, висококачествен и същевременно на достъпна цена. И както ви разказахме, е чудесен не само за бизнес цели, но и за много други неща. Ако сътворите подаръци с толкова способен помощник, ще се изявите като истински Дядо Коледа и ще се забавлявате като никога досега. Желаем ви много вдъхновение и весели празници!