Запознайте се с FiBot – първият български 3D принтер


3D принтирането е вълнуваща комбинация между наука и изкуство и неслучайно запалените по него ставаме все повече. Ако притежавате подобно устройство вкъщи, можете с лекота да създавате крафт изделия, прототипи на продукти, архитектурни макети, резервни части… Списъкът е дълъг. И освен ползите, добавяме и удоволствието да експериментирате и творите с подобна интересна машина. Затова сме изключително щастливи да ви разкажем за нашия FiBot, в който вложихме толкова много опит и ентусиазъм. И който има честта да бъде първият 3D принтер, създаден на родна земя!

FiBot: Началото

Кои сме ние? Творци. Ентусиасти. Перфекционисти. Влюбени в технологиите и 3D принтирането в частност и отдадени на тях от дълги години. Наистина е прекрасно да можеш да превърнеш хобито си в професия! А времето и опитът са доказали, че комбинацията от голям ентусиазъм и отдаденост винаги води до големи резултати. 🙂 Какъвто вярваме, че е нашият FiBot. 

Ако вече сте проучвали какъв би бил оптималният вариант за домашен 3D принтер, най-вероятно сте се сблъскали с незадоволителни решения: рискът да си вземете евтин принтер, който може изобщо да не проработи или до голяма степен да не отговори на очакванията ви, и машините, за чиято безупречност и ефективност ще заплатите твърде много. Провокирани от тези две крайности, търсехме възможно най-балансираното решение. Така и стигнахме до FiBot!

Наистина се гордеем, че създадохме подобна машина тук, и сме сигурни, че ще оцените колко много усилия сме вложили в нея. FiBot е 3D принтерът, който отговаря на всичките ни изисквания – а в това отношение летвата е висока. Освен това е олицетворение на златната среда между качество и цена.

Класически и иновативен, FiBot ви дава много

Отново държим да подчертаем, че FiBot е произведен изцяло в България и е изцяло наша разработка. Преплели сме класически технологии и наши интересни иновации, повечето от компонентите сме ги проектирали ние и са произведени в нашата фабрика тук, като ползваме и части на външни производители. Тях ги подбираме изключително внимателно, за да се движим към основната ни крайна цел – високо качество на оптимална цена.

Характеристиките на FiBot го правят подходящ и за абсолютно начинаещите в 3D принтирането, и за тези, които вече го използват за бизнес цели. Той може да започне да работи веднага щом пристигне у вас, като сме се постарали да бъде добър по най-важните показатели в сферата. А именно – да работи тихо и непрестанно, с висока скорост, с по-голям обем. Той може също така да създава големи творения, въпреки своята компактност. И притежава затворена камера, подходяща за по-сложни материали. А понеже държим на непрестанното развитие, сме проектирали FiBot така, че да можете да го надграждате и усъвършенствате.

Сигурни сме, че FiBot ще създава страхотни неща при вас. И да не забравяме поддръжката той заслужава адекватна такава, а ние винаги сме насреща. Това е едно от важните предимства принтерът да е създаден в България – съвсем бързо и лесно ще получавате поддръжка и съвети за използването му.

Супер материали за супер идеи

Качеството на консумативите при 3D принтирането – т.нар. филаменти – е от голямо значение за крайния резултат. Затова сме предвидили филаментите, които предлагаме, да бъдат висококачествени и разнообразни, в най-различни цветове и материали. Можете да избирате между TPU еластичен, ABS, PLA и PLA+, PETG, PLA мрамор и коприна, PCL, PA, ASA. И колко много неща само можете да направите с тях! Към споменатите досега добавяме и рамки за очила, предмети за бита, бижута, играчки, фен фигурки. Фактът, че почти всяко нещо, което може да бъде моделирано с 3D софтуер, може да бъде възпроизведено с 3D принтер, е изумителен. Съответно забавлението ви е гарантирано, ползата – също. 🙂

Запалени сте по високите технологии? Гъмжите от идеи? Превърнали сте крафтърството в бизнес? Или имате нужда от честа изработка на архитектурни макети? Отговорът е еднозначен: FiBot. Надяваме се да сме успели да ви заинтригуваме и нямаме търпение да ви запознаем лично с тази страхотна машина, както и да я обсъдим с вас. Все пак запалените ентусиасти в сферата обожават да се събират заедно, нали?